Skip to: Let’s Make the Magic Mica Move!

SAZZA website

Let’s Make the Magic Mica Move!

Let’s Make the Magic Mica Move!

Mica is een belangrijke grondstof vanwege o.a. het glimmende effect. Talloze producten, van verf tot cosmetica en van auto’s tot laptops, bevatten mica. Het delven van mica gaat helaas vaak gepaard met kinderarbeid in India en Madagaskar. In aanloop naar 12 juni, de dag van de kinderarbeid, ontwikkelden we een productlijn voor Terre des Hommes: Magic Mica, 100% kinderarbeidvrij.

Op 12 juni kwam Terre des Hommes de nieuwe productlijn live presenteren in politiek Den Haag. Met een goude limo kwam een goochelaar in glitterpak op bezoek bij BUZA samen met de directeur van Terre des Hommes Julie Verhaar. Waar ze samen het eerste kinderarbeidvrije product overhandigden in een opvallende verpakking.

Helaas bleek de doos nog ongevuld… Om deze producten daadwerkelijk te lanceren moet er iets veranderen. Het is hoog tijd dat er geen kinderen in mica mijnen werken voor onze dagelijkse glanzende gebruiksvoorwerpen.

Het is tijd voor de Magic Mica move!

Back To Top