Skip to: Ze zijn al thuis

SAZZA website

Ze zijn al thuis

Ze zijn al thuis

Honderden kinderen die al vijf jaar in Nederland wonen, weten nog niet of ze hier mogen blijven. Ze hebben nog geen verblijfsrecht. Deze kinderen zijn hier al jaren, gaan hier naar school, hebben vrienden, spreken de taal, kortom hun leven is hier: Ze zijn al thuis. Om aandacht te vragen voor hun situatie, vroeg Defence for Children ons een actie te bedenken in de openbare ruimte voor de Tweede Kamer in Den Haag.

Voor het Tweede Kamer-gebouw creëerden we een visuele “wachtkamer”. Honderd stoeltjes met foto’s en quotes van kinderen symboliseren de honderden kinderen die onzeker en in afwachting zijn.

De actie zorgde ervoor dat verschillende kamerleden kwamen praten met de kinderen over hun angsten, dromen en hun toekomst. Het maakte indruk op hen.  Het Jeugdjournaal, Hart van Nederland en NRC besteedden er een mooi item aan. Nu maar hopen dat dit hoger op de politieke agenda komt.

Fotografie Danielle van Bergen en Denise Kuenen.

Back To Top