Skip to: Stop Flexverslaving

SAZZA website

Stop Flexverslaving

Stop Flexverslaving

De Whattheflex?! afkickkliniek is een campagne voor de AOb. Deze kliniek tegen ‘flexverslaving’ is fictief – maar de flexverslaving van bestuurders helaas niet. Flex contracten drukken zwaar op leraren en de kwaliteit van onderwijs. Met grote gevolgen: Een onveilig gevoel op de werkvloer, burn outs en een enorm verloop van goede en kwalitatieve mensen voor de klas. Dit kan zo niet langer.

Daarom spreekt de AOb schoolbestuurders aan die moeite hebben met  het verstrekken van vaste contracten. Door lid te worden van de fictieve afkickkliniek krijg je als schoolbestuurder hulp bij het voorkomen en behandelen van je problematische flexverslaving. Met een breed aanbod van behandelingen kan de kliniek je helpen op de manier die bij je past.

De Whattheflex?! bus ging on tour door Nederland langs allerlei onderwijsinstellingen om bestuurders aan te spreken op hun verslaving. Ook ontvingen ze het enige echte zelfhulpboek bij Flexverslaving.

In de tweede fase van de campagne werd opgeroepen schoolbesturen te nomineren die juist wel goed omgaan met het verstrekken van vaste contracten. De Good Job Award ging naar Universiteit Maastricht: die liet zien dat het wél anders kan.

Back To Top