Skip to: Money Trail

sazza website

Money Trail

Money Trail

Money Trail

Onderzoeksjournalistiek als wapen tegen financieel onrecht.

Achtergrond
Money Trail ontrafelt dubieuze financiële praktijken. Onrechtvaardige en illegale geldstromen maken de rijken rijker en de armen armer. Arme landen lopen jaarlijks miljarden mis door belastingontwijking, corruptie en dubieuze investeringen. Om deze illegale praktijken aan het licht te brengen hebben Finance Uncovered, Journalismfund, Free Press Unlimited en Oxfam Novib de krachten gebundeld en zijn het journalistieke platform Money Trail gestart; onderzoeksjournalistiek als wapen tegen financieel onrecht. Een kleine selectie van deze verhalen zijn gepubliceerd in een 16 pagina’s tellende Trouw bijlage. Oxfam Novib vroeg Sazza zowel de eindredactie te verzorgen, als de bijlage te ontwerpen en te illustreren.

Resultaat
Een eigentijdse en opvallende bijlage waar scherpe inhoudelijke artikelen, een satirische illustratiestijl en stoere typografie elkaar ontmoeten. Een bijlage om te bewaren.

Back To Top