Skip to: Watch Our Schools

SAZZA website

Watch Our Schools

Watch Our Schools

Soms is de realiteit zo gruwelijk dat je zou verwachten dat je in een film beland bent.

Aanleiding
Veilig naar school gaan, het lijkt de normaalste zaak van de wereld. In Nederland is dat ook zo, maar in conflictgebieden helaas niet. In veel van deze gebieden gebruiken legers of gewapende groepen scholen voor militaire doeleinden. Of scholen en universiteiten worden doelwit van een militaire aanval. In de rapporten van Human Rights Watch wordt aangetoond dat militair gebruik van scholen het leven van leerlingen en leerkrachten in gevaar brengt en het recht op onderwijs ontneemt. De publiekscampagne die SAZZA voor Human Rights Watch ontwikkelde brengt deze problematiek op een toegankelijke en illustratieve wijze onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

Aanpak en resultaat
Sommige situaties zijn zo onwaarschijnlijk dat moet wel een film zijn. Zoals het gebruiken van scholen voor militaire doeleinde bijvoorbeeld. Wij ontwikkelden voor deze campagne dan ook filmische concept wat maakt dat veel mensen zich aangesproken voelen. Wij ontwikkelden een aantal korte filmtrailers die werden via social media verspreid. De trailers verwijzen door naar een website waarin een illustratieve longread het hele verhaal te lezen is. Naast de trailers, de longreads en de website maakte we filmposters die door de stad verspreid werden.

 

 

 

 

 

Back To Top