Skip to: Snelle feiten scoren op Wereld Voedseldag

SAZZA website

Snelle feiten scoren op Wereld Voedseldag

Snelle feiten scoren op Wereld Voedseldag

Wist je dat 80% van de maïssoorten sinds 1930 in Mexico zijn verdwenen? Of dat de productie van één kilo Nederlands rundvlees 30 kilo CO2 uitstoot veroorzaakt? En dat elk jaar meer dan 10 miljoen hectare grond wereldwijd ten prooi valt aan bodemuitputting?

Om bezoekers tijdens Wereld Voedseldag bewust te maken van de negatieve effecten van het huidige  voedselsysteem op onze gezondheid en het klimaat, ontwikkelden we in opdracht van Hivos de Fast Facts trekmuur. Een oproep om bewuster om te gaan met onze voeding, gehuld in een foute snackbar omgeving. Snelle feiten onthullen de harde waarheid over onze consumptiemaatschappij.

Back To Top