Skip to: Fast Facts op Wereld Voedseldag

sazza website

Fast Facts op Wereld Voedseldag

Fast Facts op Wereld Voedseldag

Fast Facts op Wereld Voedseldag

In deze automatiek trek je naast jouw gekozen ‘snack’ ook informatie mee over het huidige voedselsysteem.

Aanleiding
Wist je dat sinds 1930 80% van de maïs soorten in Mexico zijn verdwenen? Of dat één kilo Nederlands rundvlees 30 kilo CO2 uitstoot veroorzaakt? En dat elk jaar meer dan 10 miljoen hectare wereldwijd ten prooi valt aan bodemuitputting? Om bezoekers tijdens Wereld Voedseldag 2017 bewust te maken van de negatieve effecten van ons huidige voedselsysteem ontwikkelden we in opdracht van Hivos de Fast Facts trekmuur.

Aanpak
In deze automatiek trek je naast jouw gekozen ‘snack’ ook informatie mee: simpele feitjes over serieuze voedselvraagstukken. Je leest de herkomst van het product en welke grondstoffen het bevat. Maar ook welk effect de productie of consumptie heeft op bijvoorbeeld de gezondheid, het klimaat of de producent. Voeding is een actueel onderwerp met een brede doelgroep, wij deden voorafgaand aan de conceptontwikkeling een beknopt onderzoek naar de bezoekers van Wereld Voedseldag-event.

Resultaat
Wij ontwikkelden een grafische taal en illustraties voor dit concept en paste deze toe op diverse uitingen voor het event.

Back To Top