Skip to: Huisstijl en website-ontwikkeling

sazza website

Huisstijl en website-ontwikkeling

Huisstijl en website-ontwikkeling

Huisstijl en website-ontwikkeling

Onderzoek wijst uit dat 70% van de mensen met een psychische aandoening vooroordelen of discriminatie ervaren. Tweederde van deze mensen, stopt met activiteiten en zwijgt over problemen uit angst voor stigma. Dat moet anders.

Aanleiding
Samen Sterk zonder Stigma werkt aan een samenleving waarin psychische problematiek bespreekbaar is. Samen met haar ambassadeurs, supporters en alle betrokkenen werken zij aan bewustwording van stigma en de impact ervan. Zij geven handvatten voor een gelijkwaardige, diverse en menselijke samenleving.

Aanpak
Wij spraken verschillende ervaringsdeskundigen voor we aan de slag gingen met de huisstijl ontwikkeling. Zie mij. Achter de naam van de organisatie staan deze woorden verstopt. Zie mij. Door deze twee woorden toe te voegen benadrukken wij dat het gaat om personen en niet om labels. Wij bedachten een concept waarbij de gelijkwaardigen dialoog centraal staat. Stop mensen niet in hokjes, plak geen labels, praat niet over mensen maar mét mensen.
De grafische elementen van de huisstijl benadrukken deze gedachten. Wij kozen voor een luchtige ‘tone of voice’ waarbij gebruik wordt gemaakt van humor en zelfspot.

Realisatie
Wat begon als een kleine organisatie groeide uit tot een groot en divers platform.
De visuele identiteit en communicatiestrategie groeide dan ook mee. In de jaren ontwikkelden wij diverse materialen voor de organisatie voor zowel online als offline communicatie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back To Top