Skip to: Een merkloos merkboek

SAZZA website

Een merkloos merkboek

Een merkloos merkboek

Het werk van Amnesty beschermt en versterkt mensen: van het afschaffen van de doodstraf tot het opkomen voor de vrijheid van meningsuiting, en van het beschermen van de rechten van migranten en vluchtelingen tot het strijden tegen politiek geweld en vervolging.

Onderzoekers die mensenrechtenschendingen rapporteren, lobbyisten die met machthebbers praten, mensen die educatieve programmaís ontwikkelen, creatieve koppen die acties bedenken, publiek dat handtekeningen onder petities zet, voorlichters die de media informeren, sprekers die gastlessen verzorgen, colectanten die geld inzamelen: samen zijn zij Amnesty International.

Amnesty International Nederland vroeg ons een merkboek te ontwerpen waarin duidelijk wordt wat het bestaansrecht is van Amnesty. Het werd een geel boekje, zonder titel of afzender in het binnenwerk. Zo’ n sterk merk behoeft geen logo op de voorzijde. Door beeld, tekst en kleurgebruik heeft iedereen onmiddelijk in de gaten dat het om Amnesty gaat. Pas aan het eind van het boekje wordt de naam van de organisatie genoemd. Wij zijn Amnesty.

Back To Top