Skip to: Campagne ‘Dankzij jouw bloed kan ik verder’

sazza website

Campagne ‘Dankzij jouw bloed kan ik verder’

Campagne ‘Dankzij jouw bloed kan ik verder’

Campagne ‘Dankzij jouw bloed kan ik verder’

In de donorweek staat Sanquin Bloedbank letterlijk en figuurlijk stil bij het belang bloeddonorschap.

Aanleiding
Elk jaar is er een week waarin orgaan- en weefseldonatie in het middelpunt van de belangstelling staat. Sanquin gaf SAZZA de opdracht een campagneconcept te ontwikkelen om tijdens de donorweek aandacht te vragen voor bloeddonaties. De NTS, het ministerie van VWS, patiëntenverenigingen, gezondheidsfondsen en alle anderen die in actie komen vragen tijdens deze week ook aandacht voor het tekort aan donoren met als doel meer donoren te kunnen registreren. Wij ontwikkelden dan ook een opvallend concept waarbij de potentiële donor direct zijn impact ervaart.

Elke twee minuten ontvangt iemand in Nederland een bloedtransfusie. In de donorweek staan we letterlijk en figuurlijk stil bij het belang van bloeddonorschap. Met de slogan ‘Dankzij jouw bloed kan ik verder’ maakte SAZZA een online video waarin levende standbeelden het belang van bloeddonaties uitbeelden.

Resultaat
SAZZA maakte een onlinecampagnevideo van de interventie op straat die wij op diverse locaties in Nederland organiseerden. Wij ontwikkelden het concept en script voor deze interventie en verzorgden daarnaast ook de casting en de styling van de acteurs.

Creatief team
concept, art direction: SAZZA
regie: Dominique Fraanje
fotografie: Aatjan Renders

Back To Top