Skip to: Discrimineren doe je niet… RIGHT?!

SAZZA website

Discrimineren doe je niet… RIGHT?!

Discrimineren doe je niet… RIGHT?!

Het lijkt zo vanzelfsprekend: discrimineren doe je niet. In Nederland mogen we zeggen wat we vinden, geloven wat we willen en iedereen heeft recht op privacy. In Nederland hebben we onze zaken goed op orde. Mensenrechtenschendingen gebeuren vooral ver weg. Tenminste, zo lijkt het, want bij nadere beschouwing blijken mensenrechten ook in Nederland onder druk te staan. Om het draagvlak voor én kennis over mensenrechten te vergroten, organiseert Amnesty de Mensenrechtendialoog.

De overheid mag het recht op privacy van burgers inperken… RIGHT?! Migranten vormen een bedreiging voor de Nederlandse cultuur… RIGHT?! Vragen die de moeite waard zijn om gesteld te worden en waar we als samenleving samen een antwoord op moeten vinden.  We ontwikkelden het creatief concept en de visuele communicatie van een speelse toolkit waarmee mensen zelf een Mensenrechtendialoog kunnen organiseren. De toolkit bevat een mensenrechtenboekje, een handleiding voor gespreksleiders, gesprekskaarten en bierviltjes.

Back To Top