Skip to: De Mensenrechtendialoog

sazza website

De Mensenrechtendialoog

De Mensenrechtendialoog

De Mensenrechtendialoog

Speelse toolkit waarmee de achterban van Amnesty International zelf een Mensenrechtendialoog kan organiseren.

Aanleiding
Het lijkt zo vanzelfsprekend: discrimineren doe je niet. In Nederland mogen we zeggen wat we vinden. We mogen de godsdienst belijden die we zelf willen. En iedereen heeft recht op privacy. In Nederland hebben we onze zaken goed op orde. Mensenrechtenschendingen gebeuren vooral ver weg. Althans, zo lijkt het, want bij nadere beschouwing blijken mensenrechten ook in Nederland onder druk te staan. Om het draagvlak voor én kennis over mensenrechten te vergroten organiseert Amnesty de Mensenrechtendialoog. SAZZA ontwikkelde hiervoor het creatief concept en de visuele communicatie.

Mensenrechtendialoog
Wat zijn mensenrechten? Waarom zijn ze belangrijk voor jou? Hoe werkt het als het ene recht botst met het andere? Allemaal vragen die het waard zijn om gesteld te worden en waar we als samenleving samen een antwoord op moeten vinden. De overheid mag het recht op privacy van burgers inperken… RIGHT?! Migranten vormen een bedreiging voor de Nederlandse cultuur… RIGHT?! SAZZA ontwikkelde een speelse toolkit waarmee mensen zelf een Mensenrechtendialoog kunnen organiseren. De koolkit bevat een mensenrechtenboekje, een handleiding voor gespreksleiders, gesprekskaarten en bierviltjes.

Back To Top