Skip to: Communicatiestijl Amnesty’s Schrijfmarathon

SAZZA website

Communicatiestijl Amnesty’s Schrijfmarathon

Communicatiestijl Amnesty’s Schrijfmarathon

In 1961 schreef Peter Benenson een artikel voor de krant The Observer waarin in hij opriep tot actie. Amnesty gaat terug naar haar oorspong en schrijft om gewetensgevangenen vrij te schrijven.

Aanleiding
Op 10 december 2016 vond wereldwijd de eerste Amnesty’s Schrijfmarathon plaats. Van Argentinië tot Australië en van Zwitserland tot Zuid-Afrika werd geschreven tegen onrecht. In Nederland werden op meer dan 450 plaatsen de deuren geopend voor iedereen die brieven wil schrijven voor mensen die groot onrecht is aangedaan: mensen die worden gediscrimineerd, gemarteld of ten onrechte gevangenzitten. Dat gebeurde in bibliotheken, in huiskamers, op woonboten, op kantoren en in kerken. SAZZA ontwikkelde in opdracht van Amnesty International de gehele communicatiestijl voor de schrijfmarathon.

Aanpak
Jonge helden. Hello Kitty, Pokémon, Spiderman en andere stripfiguren zijn vaak helden voor kinderen. Wij plaatsen hiertussen activisten waar Amnesty voor in actie komt om zo de helden-collage compleet te maken. Het bonte geheel roept op om de activisten blij of vrij te schrijven.

Resultaat
SAZZA ontwikkelde de gehele communicatiestijl, voor zowel de reguliere schrijfmarathon, als voor de scholenschrijfmarathon. Van beeldmerk tot posters, van flyers tot collectebus, van vlaggen tot placemats.

Back To Top