Skip to: Animatie Persvrijheid

SAZZA website

Animatie Persvrijheid

Animatie Persvrijheid

Een animatie over de stand van zaken van wereldwijde persvrijheid.

Aanleiding
Iedereen heeft betrouwbaar nieuws nodig. Niet overal is dit voor de hand liggend. Op veel plekken in de wereld is journalistiek een gevaarlijk vakgebied. Free Press Unlimited vroeg SAZZA een animatie te maken over de stand van zaken van persvrijheid wereldwijd.

Aanpak
SAZZA maakte een animatie waarbij de World Press Freedom Index als informatiebron werd gebruikt. Hoe staat het wereldwijd met de persvrijheid. In welke landen kunnen journalisten zich vrij bewegen en waar lopen zij gevaar? Op welke plekken wordt het nieuws ‘gekocht’ door grote bedrijven en politici en waar wordt objectieve journalistiek bedreven.
De animatie ligt een aantal landen uit waar het slecht gesteld is met de persvrijheid.

Resultaat
De animatie was op de internationale dag van de persvrijheid (3 mei) te zien in de Balie in Amsterdam. Daarna werd de animatie online gedeeld door Free Press Unlimited.

 

 

Back To Top