Skip to: Campagne ‘Free to be me’

SAZZA website

Campagne ‘Free to be me’

Campagne ‘Free to be me’

Nog steeds is het niet overal en voor iedereen vanzelfsprekend om hand in hand te lopen met je vriend of je vriendin ten huwelijk te vragen.

Aanleiding
Voor Hivos zijn de rechten van homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders (LGBT’s) wezenlijk verbonden met vrijheid, zelfbeschikking, gelijke kansen en mogelijkheden. Hun rechten worden in veel landen echter volstrekt genegeerd. Hivos steunt meer dan 50 organisaties in ontwikkelingslanden die zich inzetten voor de rechten van LGBT’s. Zo streven zij naar een wereld zonder geweld en discriminatie, ongeacht seksuele oriëntatie of gender identiteit. Hoewel in Nederland nog veel te winnen valt op het gebied van homo-emancipatie, is de situatie in ontwikkelingslanden nog heel wat lastiger. In 76 landen is homoseksualiteit strafbaar, en in 6 landen kunnen LGBT’s zelfs de doodstraf krijgen om wie ze zijn. Hivos weigert zich daarbij neer te leggen en vroeg SAZZA een beeldconcept te ontwikkelen dat zij kunnen gebruiken in een actiepakket of campagne.

Aanpak en uitwerking
Wij fotografeerden zes stellen op een bank. Daarbij plaatsten we rechten die zij in principe hebben maar deze recht hebben zij niet met hun geliefde. De beelden samen hebben de kleuren van de regenboog. Wij ontwikkelden het beeldconcept en maakten diverse communicatie uitingen met de beelden. De beelden werden onder andere gebruikt in een campagne rondom Pride Amsterdam.

Creatief team
concept, art direction: SAZZA
fotografie: Aatjan Renders

Back To Top