Skip to: Campagne ‘Power of the Fair Trade Flower’

SAZZA website

Campagne ‘Power of the Fair Trade Flower’

Campagne ‘Power of the Fair Trade Flower’

Kunstzinnige fotografie verbeeld de problemen waarmee vrouwen in de Afrikaanse bloemenindustrie dagelijks te maken krijgen.

Aanleiding
Jaarlijks worden miljarden bloemen vanuit Afrika naar ons land verscheept. Bloemen die door vrouwen worden gekweekt en geplukt. Zij werken onder slechte arbeidsomstandigheden en verdienen geen leefbaar loon. Om mensen hiervan bewust te maken ontwikkelden SAZZA in opdracht van Hivos een kunstzinnige publiekscampagne .

Aanpak en realisatie
Vijf topfotografen lieten zich inspireren door de verhalen van vrouwen uit de Keniaanse rozensector. Carli Hermès, Cornelie Tollens, Ingrid Baars, Koen Hauser en Aatjan Renders. De kunstbeelden zijn te zien in een reizende tentoonstelling. Naast de campagneposters ontwikkelden wij de campagne website en online acties. Op woensdag 31 oktober 2012 werd de campagne op het Museumplein gelanceerd. Karin Bloemen opende de expositie met een knallend optreden.

 

Back To Top