Skip to: Yes Men in actie tegen Shell

sazza website

Yes Men in actie tegen Shell

Yes Men in actie tegen Shell

Amnesty International

Aanleiding
In Nigeria leidt oliewinning tot vervuiling en schending van mensenrechten.
De komst van de oliemaatschappijen heeft de lokale bevolking meer kwaad dan goed gedaan. Olielekkages als gevolg van kapotte pijpleidingen hebben een verwoestend effect op de omgeving en ondermijnen de sociaaleconomische rechten van de bewoners van het gebied.
Shell is een van de grootste maatschappijen in de Nigerdelta maar weigert de geconstateerde problemen aan te pakken.

Aanpak en resultaat
The Yes Men is een Amerikaanse groep politiek activisten. Zij doen zich regelmatig voor als invloedrijke figuren en woordvoerders van belangrijke organisaties of bedrijven zoals Shell. Voorafgaand aan een vertoning van The Yes Men Fix the World in Den Haag gaf Mike Bonanno op typische ‘The Yes Men’-wijze, dus scherpzinnig en met veel humor, een introductie in activisme. Dit resulteerde in een actie waarin Mike Bonanno publiekelijk excuses maakte namens Shell en een excuus-mars met diverse deelnemers leiden door Den Haag. Een bijzondere samenwerking tussen SAZZA en the Yes Men. Wij verzorgden de flyers, badges, posters en kleding voor deze actie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back To Top