Skip to: Wees wijs – campagne

sazza website

Wees wijs – campagne

Wees wijs – campagne

In opdracht van Better Care Network ontwikkelden we een campagne om jongeren te waarschuwen voor de nadelige effecten van vrijwilligerswerk in een weeshuis. Veel jongeren zien vrijwilligerswerk in een weeshuis als een mooie invulling na hun studie en hebben het idee juist iets goeds te doen. Wat de vrijwilligers niet weten is dat kinderen vaak helemaal geen wees zijn, maar als verdienmodel worden ingezet voor een tehuis. De kinderen krijgen last van hechtingsproblemen door de vele wisselingen van vrijwilligers en de korte duur dat zij bij de kinderen verblijven. Daarnaast zijn vrijwilligers onopgeleid en daarmee ongeschikt om voor kinderen te zorgen…

We ontwikkelden een anti campagne waarin we jongeren juist oproepen af te reizen naar een weeshuis aan de andere kant van de wereld. We zetten in op de goede bedoelingen en betrokkenheid van de jongeren. Als de potentiële vrijwilliger vervolgens op de website van weeswijs.nu komt en ziet waar hij/zij zich daadwerkelijk voor opgeeft, zal deze zich afvragen of dit nou wel echt zo’ n goed idee is.

De website toont verhalen van ervaringsdeskundigen, maar biedt ook alternatieve ideeën voor vrijwilligerswerk. Want vrijwilligerswerk doen is juist een goed idee, maar niet in een weeshuis.

We ontwikkkelden de campagnenaam, de identiteit, website en verzorgden alle items voor social media.

Back To Top